Tuesday, January 10, 2012

Uusi Presidentti-Keskus-Vaalikone julkaistu osoitteeseen www.vaalikone2012.fi

Reality Creating Media Oy:n tiedote 11.1.2012 klo 07:45

Vapaa julkaistavaksi heti


"Millainen lukijatyyppi on Soini ja kuka on Väyrysen LempiBeatle?

Entä mikä olikaan se Haaviston kanta eläinsuojeluun?"


Keskus-vaalikone on ensimmäinen vaalikone, jossa arvioidaan presidenttiehdokkaita muun muassa videoiden perusteella sekä annetaan virtuaaliääniä.


Keskus-vaalikoneen ideana on tarjota monipuolinen kuva sekä ehdokkaiden mielipiteistä että persoonista. Se haastaa perinteiset vaalikoneet uudenlaisella lähestymistavalla.


Keskus-vaalikone kokoaa mahdollisimman monesta digitaalisesta lähteestä presidenttiehdokkaiden lausuntoja ja video-esiintymisiä, joiden perusteella ehdokkaita arvioidaan.


Vaalikoneessa kysytään presidentin tehtäviin liittyvien kysymysten ohella esimerkiksi presidenttiehdokkaiden musiikki- ja kirjallisuusmieltymyksiä. Lisäksi siellä on arvioitavana ehdokkaiden linjapuheita, uudenvuodenpuheita, esiintymisiä tv-ohjelmissa sekä paljon muuta.

Samoin kuin edellisessä Keskus-vaalikoneessa, joka oli aktiivisena eduskuntavaaleissa 2011, myös näissä presidentinvaaleissa jatkohyödynnetään ehdokkaiden tekstimuotoisia vastauksia muun muassa Ylen ja Helsingin sanomien vaalikoneista.


Keskusvaalikoneessa voi myös äänestää virtuaalisesti omaa ehdokasta ja sinne tulee jatkuvasti lisää arvioitavaa materiaalia presidenttikisan kuumetessa.


Vaalikone julkaistiin loppiaisena ja siellä on ollut jo tuhansia kävijöitä. Keskusvaalikoneen on tuottanut Reality Creating Media Oy.


Vaalikone vaatii Facebook -kirjautumisen ja se löytyy osoitteesta http://www.vaalikone2012.fi/



Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Juha Mattila

Reality Creating Media Oy

040 777 4925

No comments:

Post a Comment