Tuesday, January 24, 2012

Haavistolla hurja kiri vaalikone 2012 :ssa: lähes tasoissa Niinistön kanssa

Tilanne eilen 23.1.2012 klo 11:45 Tilanne tänään 24.1.2012 klo 10:01


Haaviston some-kannattajat toistaiseksi aktiivisempia vaalikone 2012 :ssa kuin Niinistön

Haavisto otti vuorokauden aikana Niinistöä kiinni Keskusvaalikoneen virtuaaliäänestyksessä lähes 5%. Tänä aamuna Haavisto oli jo hetken aikaa johtoasemassa, mutta Niinistön kannattajat aktivoituivat jälleen vaalikone 2012 -äänestyksessä ja Niinistö valloitti paalupaikan uudestaan.

Eilen Keskusvaalikoneessa oli sen historian suurin kävijämäärä. Edellisen päivän ennätys rikottiin kaksinkertaisesti. Suurin osa vaalikone 2012 käyttäjistä kävi äänestämässä omaa ehdokastaan, Niinistöä tai Haavistoa.

Kun päivään lähdettiin liikkeelle, oli Niinistöllä 25269 ääntä ja Haavistolla 20687. Tänään kumpikin ehdokas rikkoi kolmenkymmenen tuhannen käyttäjän rajapyykin. Niinistö oli saanut lisää 6213 ääntä ja Haavisto puolestaan huikeat 10628 ääntä.

Niinistön kannattajat varmoja voitostaan? Vaalikone 2012 :n tulosten mukaan ehkä
Ensimmäisen kierroksen jälkeen puhuttiin, että Haaviston kannattajat olisivat aktiivisempia Facebookissa ja sosiaalisessa mediassa muutenkin. Näin varmaan olikin, sillä Facebook -tykkäykset olivat melko lailla lähekkäin, vaikka kannatuslukemat olivat vaalipäivänä huomattavasti Niinistön eduksi.

Myös vaalikone 2012 :n tuloksissa ensimmäisellä kierroksella Niinistö ja Haavisto olivat paljon lähempänä toisiaan, kuin ovensuugallupeissa.

Nyt ensimmäisen kahden päivän perusteella Keskusvaalikone voisi saman todeta myös selkeästi vaalikone 2012 :n osalta. Kun Haaviston Facebook -sivustolle laittaa ilmoituksen äänestystilanteesta, moninkertaistuvat hänen ääneensä vaalikone 2012 :ssa. Niinistön Facebook -sivuilta vastaanotto on huomattavasti laimeampaa.

Varsinaisesta suosiosta ja tulevasta äänestystuloksesta on vaikea tehdä johtopäätöksiä, sillä sosiaalinen media on vain osa kokonaisuutta. Joka tapauksessa näyttää siltä, että Haaviston kannattajat todellakin ovat kampanjoimassa edelleen myrskyisästi toisella kierroksella nimen omaan sosiaalisen median kautta.

Olisivatko Niinistön kannattajat sitten varmoja voitostaan, vai pidetäänkö sosiaalista mediaa vähemmän tärkeänä? Mielestäni ei kannattaisi. Sosiaalinen media on tehokas ja nyt tarvitaan kummankin ehdokkaan kannattajilta siellä panostusta. Vaalikone 2012 tarjoaa erinomaisen viraalikanavan tavoittaa ihmisiä Facebookissa. Se on ilmaista ja vaivaan nähden äärimmäisen tehokasta mainostamista. Taivaan tähden kannattajat painakaa kaasua!!!

On hyvä muistaa sosiaalisen median osuus tapauksissa: Obama, Arabikevät ja Occupy Wallstreet

No comments:

Post a Comment