Friday, April 20, 2012

Presidentinvaalit 2012 analyysi ja katsaus tulevaan

Tällä viikolla julkaistiin virallinen kuva Suomen presidentti Sauli Niinistöstä ja hän teki ensimmäisen virallisen valtiovierailunsa Ruotsiin. Nyt on siis oiva hetki ottaa vielä lyhyt katsaus menneeseen ja siirtää fokusta tulevaisuuteen.

Presidentinvaalit 2012 muutamia yleishavaintoja

Kaiken kaikkiaan presidentinvaalit 2012 olivat monella tapaa onnistuneet sosiaalisen median näkökulmasta. Kansalaiset ottivat hyvinkin akttiivista roolia ruohonjuuritason kampanjoinnissa mm. Flash mobien muodossa. Vaikka sosiaalinen media ei varmasti ratkaissut vielä näitäkään vaaleja, niin sen vaikutus Haaviston kykyyn haastaa Niinistö oli todennäköisesti merkittävä. Toisaalta Niinistön kannattajat olivat niin ikään aktiivisia ja se näkyi varmasti myös hänen kannatuksessaan. Ja kuka olisi uskonut, että Väyrynen tai Lipponen päivittävät Facebook -sivustoaan aktiivisesti. Ainakin se rikasti presidentinvaalien uutisointia.

Presidentinvaalit 2012 ovat myös näkyneet puoluekannatuksissa. Kokoomus on porskuttanut vahvasti kärjessä, kun taas vihreät ja keskusta ovat nostaneet kannatustaan. SDP ja Perussuomalaiset ovat puolestaan menettäneet kannatustaan. Kohtalaisen nopeasti kansalaiset hyväksyivät vaalituloksen, ainakin siinä mielessä, että suurempi kohina asian ympärillä laantui hyvin nopeasti.

Jo nyt on havaittu presidentin toiminnassa uusia aloitteita. Niinistö on muun muassa jo keskustellut lyhyesti Obaman kanssa ja kutsunut eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan Mäntyniemeen. Hän on myös ajanut Mäntyniemen iltakoulu -hanketta näkyvästi eteenpäin.

Vaalikone 2012 katsaus menneeseen ja tulevaan


Keskusvaalikoneen menestys osoittautui presidentinvaaleissa erinomaiseksi. Teimme melko paljon erilaisia kokeiluja presidentinvaalien aikana ja löysimme kaavan, jolla uskomme voivamme saada palvelulle myös merkittävää kansainvälistä liikennettä.

Haluamme siis testata Keskusvaalikoneajatusta maailman markkinoilla, emmekä todennäköisesti rakenna kunnallisvaaleihin vaalikonetta. Sen sijaan olemme suunnanneet katseemme kohteisiin nimeltään Yhdysvaltain presidentinvaalit 2012 sekä Kenian presidentinvaalit 2012 tai 2013. Keskusvaalikone on muuttunut englannin kielisille paremmin taittuvaksi palveluksi nimeltään Shadow Election. Ryhmämme on kasvanut kuuteen henkilöön, joista kaksi työskentelee Yhdysvalloissa.

Richard von Kaufmann kirjoitti palvelumme historiasta ja tulevaisuudesta aiemmin, jonka voit lukea täältä. Päivitämme suomenkielistä blogia satunnaisesti, mutta jatkossa bloggailemme englanniksi esimerkiksi presidential election -sivustolla. Käsittelemme siellä presidentin vaaleja sekä usealta kantilta joskus peilaten kokemuksiamme myös Suomen presidentinvaaleista. Tavoitteenamme on julkaista uusi Shadow Election USA -versio lähiviikkoina ja ilmoitamme siitä tietysti täällä ja Facebook -sivuillamme.

Voit myös käydä lukemassa Shadow Electionista tarkemmin sivuiltamme www.realitycreatingmedia.com

Hyvää kevään jatkoa!!!


No comments:

Post a Comment